Залитий окропом у 95-100°C Іван-чай відстоюють в чайнику протягом 10-15 хв. Потім настій збовтують, збагачуючи тим самим напій ефірними маслами. Іван-чай також можна варити, насипавши висушені пагони в каструлю і заливши холодною водою. Рідина повинна покривати їх на 5-10 сантиметрів.7 бер. 2020 р.
Як Ферментувати Іван чай в домашніх умовах?
Пропущену масу викладаю в емальовану чашу і накривши рушником, залишаю ще на 10-12 годин в теплому місці. Досить температури +25 градусів – це, приблизно, кімнатна температура влітку. Ферментація в домашніх умовах на цьому закінчена і настає останній етап – сушка. Сушу я іван–чай на деці, близько двох діб. Кеш
Яка користь від іван-чаю?
Спазмолітичні, пом'якшувальні та обволікаючі властивості забезпечують іван–чаю ефективність у лікуванні гастритів, колітів, виразок шлунка та дванадцятипалої кишки та інших захворювань ШКТ.
Як ферментують Іван чай?
Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя.
Іван-чай: корисні властивості та протипоказання, як …
Чай з Хаменерій володіє наступними характеристиками і лікувальними властивостями: 1. сприятливо впливає на стінки кровоносних судин і призводить тиск в норму; 2. допомагає позбутися від «чоловічих» проблем, в тому числі і аденоми простати; 3. підвищує лібідо і …