Як позбутися запаху цибулі: ефективні продукти та поради

Цибуля – незамінний інгредієнт у багатьох стравах, але його сильний запах може довго залишатися на диханні та руках. Якщо ви хочете уникнути неприємного запаху після їжі, тобто кілька простих і ефективних способів, які допоможуть підтримувати свіжість і приємний аромат.

По-перше, рекомендується вживати цибулю у поєднанні з іншими продуктами, які допоможуть нейтралізувати її запах. Наприклад, додавання лимона чи кислих овочів у страву допоможе пом'якшити аромат цибулі. Також можуть стати в нагоді петрушка, м'яте листя або зелень коріандру, які надають свої ароматичні властивості.

По-друге, рекомендується вживати цибулю у вигляді настоїв чи соків. Такий спосіб приготування цибулі дозволяє зберегти його корисні властивості та аромат, але знижує його запах після їди. Наприклад, можна приготувати настій із цибулі, додавши до нього воду та трохи цукру. Отриманий настій можна пити або використовувати для полоскання рота після їди.

Що потрібно з'їсти, щоб не пахло цибулею
ПродуктСпосіб приготуванняПродукти, які допоможуть позбутися запаху цибулі
ПетрушкаДодати до салату або у стравуЯблука, морква
М'ятаПокласти в маринад або використати в чаїЛимон, апельсин
ЧасникДодати до стравиМолоко, зелений чай
МолокоВипити перед або після їдиБанани, ягоди
АпельсинРозжувати шкірку після їдиПерсики, груші

Їжа та напої Безумовно, часник та цибуля слід з'їсти в першу чергу – десь за 20 хвилин до основної страви. Багато продуктів – такі як морква, картопляне пюре чи гриби – Поглинають різкий запах.Але якщо ви вже з'їли все, що було на тарілках, а запах залишився, запийте частування склянкою молока.

Що з'їсти, щоб не пахло цибулею?

Як використовувати: якщо продукту багато, змішайте столову ложку лимонного соку зі 100 мл води і залийте цією рідиною порізаний цибуля на 20-30 хв. Потім промийте холодною водою. Готуючи одну-дві цибулини, можна додати лимонний сік нерозбавлений на 10-15 хвилин.

Що зробити, щоб Луком не пахло?

Скористайтеся зубною ниткою, щоб вичистити простір між зубами і м'ятним еліксиром – щоб освіжити порожнину рота. А для остаточної перемоги над запахом пожуйте жувальну гумку. Якщо зубна щітка недоступна, спробуйте розжувати гілочку свіжої зелені – наприклад, базиліка, кінзи, петрушки або меліси. Збережена копія

Що пригнічує запах цибулі?

Усунути запах цибулі здатні такі види продуктів: зелень (м'ята, петрушка або селера), горіхи (кедрові, волоські або мигдаль). Добірні кавові зерна, лимон, аніс, вершкове або олія відрізняються здатністю добре пригнічувати запах цього овочу.

Як позбавитися запаху цибулі в їжі?

Як перебити цибульний аромат

  1. Лимон Його можна використовувати по-різному – посмоктати скибочку або прополоскати рот його соком. …
  2. Зелень Багато трав можуть похвалитися природними дезодоруючими властивостями. …
  3. Ополіскувач …
  4. Оцет та сода.
  5. Гра не випередження

Related Post

Тирса як добриво як застосовуватиТирса як добриво як застосовувати

Тирса знадобиться для обладнання органічних траншей — так званих теплих грядок. На таких грядках рослинам дуже комфортно, вони отримують більше поживних речовин. На дно траншеї (глибина 40-50 см) викладають шар

Як сушити помідори в домашніх умовахЯк сушити помідори в домашніх умовах

Помідори солемо та викладаємо на решітку та сушим протягом 12-16 годин при температурі 60-70 градусів. Все залежить від потужності електросушарки. В стерилізовані банки викладаємо в'ялені помідори, кожен шар пересипаємо спеціями.4