Щоб знизити на чверть вміст нітратів в коренеплодах та капусті, достатньо протягом години потримати їх у воді, попередньо нарізавши на невеликі шматочки. Якщо варити картоплю, то вона втрачає до 80% нітратів, морква, капуста, бруква – до 70%, столовий буряк – до 40%.
Як зменшити кількість нітратів?
Ретельно мити та чистити овочі. Зрізати біля хвостика (огірки, помідори, редиска); біля хвостика й стебла (буряк, морква); викидати верхні листки капусти, не використовувати качан. Не зберігати довго салати й овочі за кімнатної температури, бо нітрати в таких умовах швидко переходять у нітрити.
Як зменшити нітрати в полуниці?
У домашніх умовах можна дещо зменшити шкідливий вміст нітратів. Головне правило – перед вживанням і приготуванням ретельно мийте полуницю, черешню, овочі, видаляйте пошкоджені та позеленілі частини (картопля, морква), а також замочіть їх на 15-20 хвилин у холодній воді, злийте воду і замочіть іще раз.
Як вивести нітрати з огірків?
Корисні поради для зниження вмісту нітратів у овочах (редиска, огірки, листя салату, томати, перець, кріп, петрушка, морква, листя капусти, картопля): Замочування в чистій воді у співвідношенні 1:10 протягом не менше 1 години. Це зменшить вміст нітратів в овочах на 25-30 відсотків. Кеш
Нітрати у продуктах харчування: як їх позбутися під час …
Небезпека нітратів в овочах. Що таке нітрати і їхня шкода. Як готувати овочі, щоб позбутися від нітратів, читайте на нашому сайті