Як правильно сушити глід?
Якщо погода не сонячна – можете сушити глід в духовці. Це треба робити в кілька етапів, при температурі лишень 30 градусів за Цельсієм ще 4-6 годин. Стежте за вологістю 3-5 діб. Коли глід повністю висохне – покладіть його в скляну банку або іншу тару зі скла.
Як правильно сушити цвіт глоду?
Квітки глоду Квітки готують до сушіння відразу після збору: розкладають тонким шаром у добре провітрюваному приміщенні або використовують сушильну шафу за температури 40 °С. Зберігати висушені квіти краще у ящиках у сухому місці. Використовувати можна близько двох років.
Коли збирати плоди глоду?
Сировина Для медичного використання заготовлюють квітки, листки та плоди глоду колючого. Квітки та листки збирають на початку цвітіння рослини, плоди в серпні-вересні.