Як обрізати модрину

Обрізають модрину ранньою весною до розпускання хвоїнок. У міру зростання дерева можна видаляти нижні гілки, щоб світло проникало і знизу. Другу більш ніжну обрізку можна провести в середині літа. Щоб дерево не дуже сильно зростало в висоту, можна обрізати його верхівку на 10 см.30 лип. 2021 р.

Який ґрунт любить модрина?

Посадка та догляд Зважте на те, що вона не любить бідних, піщаних або заболочених ґрунтів. Натомість їй подобаються дреновані, багаті на гумус ділянки. Кислі ґрунти краще вапнувати і внести компост, перегній. Садівники рекомендують садити модрини в суміші листкової землі, торфу і піску (3:2:1).

Як швидко росте модрина?

Це швидкоростуче дерево, в молодому віці щорічний приріст дорівнює 45 – 50 сантиметрів, потім росте значно повільніше – 10 – 15 сантиметрів в рік. В десятирічному віці висота модрини Гмеліна дорівнює 4,5 – 5,0 метрам, ширина крони – 1,5 – 2,0 метра.

Скільки часу росте модрина?

Маючи високу швидкість зростання, особливо змолоду, модрина обганяє багато інших хвойних рослин. До 10 років сіянці піднімаються вже до 5 м і потім додають майже по метру в рік. Модрини – стрункі великі дерева з широкою конусовидною формою крони – в природі досягають 40-50 м і живуть декілька сотень років.

Модрина в саду – яку вибрати і як доглядати?

Related Post

Як укоренити живці троянд із букету в домашніхЯк укоренити живці троянд із букету в домашніх

Укорінення в картопляній бульбі У бульбі роблять неглибокий отвір, куди вставляють нижню частину живця троянди. Можна закрити отвір зверху розплавленим воском. Помістіть картоплини в горщик або ящик, проміжки засипте легким

Коли і чим підгодувати полуницюКоли і чим підгодувати полуницю

Під час садіння полуниці її підгодовують золою. Тому у перший рік після посадки рослини, її більше підживлювати не потрібно. На другий рік можна підгодовувати рослину як мінеральними, так і органічними

Сир із пліснявою пахне аміакомСир із пліснявою пахне аміаком

Ідеальний камамбер, який він Завдяки пеніциліну у молодого камамберу легкий грибний аромат. Важкий аміачний запах свідчить про те, що сир переспів. Якщо запах аміаку занадто сильний — сир краще не