Що робити з плодами глоду?
Правильно висушені плоди зберігають корисні властивості та відмінно підходять для приготування ароматних чаїв, відварів або настоїв. Сушити ягоди глоду можна різними способами. З цим завданням відмінно справляються спеціальні сушарки.
Як вживати плоди глоду?
Препарат приймають внутрішньо в теплому вигляді. Перед вживанням відвар рекомендується збовтувати. Рекомендовані дози для дорослих та підлітків віком 14 – 18 років – по 1/3 – 1/2 склянки відвару 2 – 3 рази на день.
Як виглядає дерево глоду?
Глід — чагарник або дерево з сімейства Рожевих, висота якого може досягати 4 м. Його пагони усіяні численними колючками. Листя глоду зелене, чергове, короткочерешкове, має прилистки. Воно відрізняється великими зубцями і має довгасту форму.
Глід: Лікувальні властивості, опис, користь, показання, …
Глід відноситься до сімейства Crataegus. До даного класу відноситься понад 100 видів чагарників і дерев, з них близько 30 зустрічаються на території України. До їхнього числа відноситься глід колючий …