При виробництві білої муки використовується тільки ендосперм; при виробництві цільнозерновий борошна в неї також додають зародок і висівки, причому пропорції можуть варіюватися. У цільнозерновий борошна зазвичай 13-14% білків, але присутність зародка і висівок впливає на здатність борошна формувати глютен.
Чому Цільнозернове борошно від звичайного?
У чому різниця? У процесі виробництва. Якщо звичайне пшеничне борошно виробляють з ендосперму, то цільнозернове – шляхом подрібнення цілого зерна пшениці (зародків, висівок та ендосперму). З цієї причини в цільнозерновому борошні, як правило, більше білка, ніж у звичайному.
Яку муку краще використовувати?
1 місце – гречане борошно. Саме воно містить найбільшу кількість білка за мінімальної кількості жирів, вуглеводів і цукру. Якщо ви худнете, зверніть увагу на гречане борошно. З нього виходять чудові млинці, – радить експертка.
Як вибрати борошно?
Розітріть чистими сухими пальцями трохи борошна. Якісний продукт в руках скрипітиме і ніколи не перетворитися на липку грудку. Спробуйте борошно на смак. Відчувши м'який солодкий присмак, можете бути впевнені, що вибрали якісний продукт.
Цільнозернова мука – чим корисна і кращі ідеї її застосування …