Відмінність цільнозернового борошна від звичайного

При виробництві білої муки використовується тільки ендосперм; при виробництві цільнозерновий борошна в неї також додають зародок і висівки, причому пропорції можуть варіюватися. У цільнозерновий борошна зазвичай 13-14% білків, але присутність зародка і висівок впливає на здатність борошна формувати глютен.

Чому Цільнозернове борошно від звичайного?

У чому різниця? У процесі виробництва. Якщо звичайне пшеничне борошно виробляють з ендосперму, то цільнозернове – шляхом подрібнення цілого зерна пшениці (зародків, висівок та ендосперму). З цієї причини в цільнозерновому борошні, як правило, більше білка, ніж у звичайному.

Яку муку краще використовувати?

1 місце – гречане борошно. Саме воно містить найбільшу кількість білка за мінімальної кількості жирів, вуглеводів і цукру. Якщо ви худнете, зверніть увагу на гречане борошно. З нього виходять чудові млинці, – радить експертка.

Як вибрати борошно?

Розітріть чистими сухими пальцями трохи борошна. Якісний продукт в руках скрипітиме і ніколи не перетворитися на липку грудку. Спробуйте борошно на смак. Відчувши м'який солодкий присмак, можете бути впевнені, що вибрали якісний продукт.

Цільнозернова мука – чим корисна і кращі ідеї її застосування …

Related Post

Як зберігати сушіння в домашніх умовахЯк зберігати сушіння в домашніх умовах

Як правильно зберігати сушені яблука та груші Перед сушінням обов'язково ретельно перевірити плоди, щоб не було тих, які псуються. Найкраще зберігати сушину в темному та сухому місці, але добре провітрюваному.

Калькуляція кухні затишок 1сКалькуляція кухні затишок 1с

Як зробити калькуляцію виробу в 1с? Як в "1С: Бухгалтерії 8" (ред. 3.0) сформувати звіт з калькуляції собівартості? Вкажіть період, протягом якого необхідно проаналізувати показники собівартості. За кнопкою "Показати налаштування"

Як зробити тісто з прокислої сметаниЯк зробити тісто з прокислої сметани

Що можна приготувати зі сметани зі строком придатності, що минув? Куди можна використати: Тісто на сметані для пиріжків чи пончиків. Смітаннички. Можу порекомендувати два рецепти: … Сметанний соус для запікання