Зміст:
Мантоварка – це одна з найпопулярніших страв у різних кухнях світу. Оригінальна назва мантоварки походить від грузинського слова "хінкалі", що означає "тонке, ситне". Форма та начинка мантоварок можуть бути різними залежно від національних особливостей та переваг, але загальною рисою для них є використання тіста та м'ясної начинки.
У різних кухнях світу можна зустріти кілька видів мантоварок. У традиційній грузинській кухні найбільш популярними є мантоварки з яловичиною, свининою або бараниною, а також додаванням спецій, таких як перець і коріандр. У вірменській кухні мантоварка називається "хінкалі" і, як правило, має форму кардинально відмінну від класичної грузинської мантоварки. Вона має більш плоску форму і запікається в духовці.
Також мантоварки відомі в азербайджанській та кавказькій кухнях. В азербайджанській кухні найбільш поширені мантоварки з гарбузом, грушею або волоськими горіхами. Кавказька кухня відома своїми мантоварками із сиром, овочами чи грибами. Загалом, мантоварки – це різноманітна та смачна страва, яку можна приготувати в будь-якій кухні світу, додавши до неї свої особливості та нюанси.
Мантоварка | Опис |
---|---|
Мантоварка для 1 особи | Маленька мантоварка, призначена для приготування мантів поодинці. |
Мантоварка для сім'ї | Велика мантоварка, розрахована на приготування мантів для сім'ї. |
Парова мантоварка | Мантоварка, що використовує пари для приготування мантів. |
Електрична мантоварка | Мантоварка, що працює від електричної мережі та самостійно регулює температуру. |
Яку найкраще вибрати Мантоварку?
Легка алюмінієва мантоварка ідеальна, якщо її доводиться використовувати в похідних умовах, або ж готувати на вогні багаття, дров'яну плиту, гас, примус. У домашніх умовах краще користуватися більш удосконаленими та привабливішими зовні моделями.
У чому різниця між Мантоваркою та пароваркою?
У чому відмінності мантоварки та пароварки Мантоварка має більше ярусів і більший обсяг каструль, а отже, і розмір. У спеціалізованій мантоварці яруси оснащені спеціальним круглим отвором у середині, що забезпечує кращу циркуляцію гарячої пари. Це дозволяє готувати одночасно на всіх рівнях.
Як інакше називають Мантоварку?
каструля для варіння мантів ◆ Щоб приготувати манти, вам обов'язково знадобиться каскан – Спеціальна каструля для варіння на пару. Її ще називають мантниця чи мантоварка.
Скільки коштує Мантоварці?
2700 руб. Ціна: 2700 руб. Назва «мантоварка» походить від національної узбецької страви манти, яка традиційно готується на пару. Ще такий посуд називають мантишниця та мантівниця. Усі знають про користь їжі, приготовленої на пару.