Чому вибухають банки?
Причина номер один вибухів консервації – неправильна або недостатня стерилізація банок. Обробка теплом вбиває бактерії і запобігає проблемам з консервацією. Кеш
Чому зриває консервація?
Автоклав нагрівається, вода розширюється, і в замкнутому просторі створюється надлишковий тиск. А при надмірному тиску вода не може закипіти навіть при температурі 120 С °. Відбувається стерилізація. Після цього автоклав остигає до первісної температури, розкривається і дістається консервація.
Для чого накривають закрутки?
Другий момент: після закрутки банки накривають ковдрами і рушниками. Це робиться для того, щоб заготовки повільно остигали і остання стадія консервування відбувалася правильно. Кеш
Чому вибухають банки з консервацією і як цього уникнути
Бактерії на банках та продуктах Зовсім невипадково банки та кришки для консервації вирішили стерилізувати. Цей етап вбиває бактерії, які потенційно …