Сир брі та камамбер – два популярні види м'якого сиру, які часто використовуються в кулінарії. Вони мають багато спільних рис, але також мають і низку відмінностей. Перше, на що звертають увагу, це їхня країна походження та методи виробництва.
Сир Брі виробляють у Франції, а саме у регіоні Брі. Він виготовляється з коров'ячого молока та має характерні властивості – м'яка текстура та вершковий смак. Сир бри відомий тим, що його шкірка покрита білим нальотом, який додає йому особливої естетики і надає йому унікального смаку. Брі зазвичай зріє близько двох місяців, що надає йому щільнішої структури і сильнішого смаку.
На відміну сиру камамбер від бри відразу кидається його походження. Камамбер виготовляють у Франції, у регіоні Нормандія. Цей сир також виготовляється з коров'ячого молока та має схожу м'яку текстуру. Однак, його смак ніжніший і м'який, ніж у брі. Великі рожево-жовтогарячі плями на камамбері надають йому його характерного зовнішнього вигляду.
Назва | Сир Брі | Сир камамбер |
---|---|---|
Країна походження | Франція | Франція |
Вид сиру | М'який сир | М'який сир |
Зовнішній вигляд | Вершковий колір та біла скоринка з гарматою. Усередині сир може бути розсипчастим або кремоподібним | Біла скоринка з гарматою. Усередині сир м'який, однорідний, розсмоктується |
Аромат | Має трохи горіховий аромат | Має інтенсивний аромат льоху |
Смак | Має ніжний, кремовий смак із легкою кислинкою | Має більш терпкий, вершково-грибний смак |
Способи вживання | Може вживатися «як є», використовуватися в салатах, випічці, поєднуватися з фруктами | Може вживатися «як є», використовується у сирних закусках, салатах, пастах |
Камамбер найчастіше упакований у дерев'яну круглу коробочку, де його можна випікати. – жирність: як правило, камамбер жирніше, ніж Брі. Відповідно, тане та плавиться швидше. – Колір: серцевина у Брі бліда з сіруватим відтінком, а у камамбера – світла, вершкова (жовтувата), лисніть.17 сент. 2013 р.
Який сир кращий за бри або камамбер?
Та й смак цих сирів відрізняється і знавці справжніх французьких сирів навіть із зав'язаними очима відрізнять один сир від іншого. Сир Брі до смаку дуже сподобався. Він звичайно ж відрізняється від м'якшого і тягучого Камамбера. Цей сир досить щільний, вершковий зі своїм незабутнім смаком.
Що м'якше камамбер чи брі?
Під час виготовлення сиру Камамбер молочнокислі культури вводяться п'ять разів, за рахунок чого готовий сир має ніжний грибний смак та запах. У Брі подібні культури додаються один раз, тому він м'якший, солонуватий на смак і має легкий аромат нашатирю.
Який сир пахне бри чи камамбер?
головки Брі відрізняються один від одного товщиною та діаметром. Камамбер жирніший сир порівняно з Брі. У сиру Брі пліснява скоринка пахне нашатир і не має чітко вираженого смаку.