Оптимальна температура зберігання – +5-7°С. Якщо температура буде нижчою, то картопля замерзне, бульби матимуть солодкуватий смак. При більш високій температурі вони почнуть в'янути.14 груд. 2021 р.
Чому на смак картоплі негативно впливає низька температура зберігання?
Чому картопля стає солодкою після заморозків Коли на крохмаль впливає низька температура, то ці 20%, які містяться у картоплі, розщеплюються і отримується сахароза, через це картопля й стає солодкою. Поступово у такої картоплі змінюються не лише смакові якості, але й зовнішні, а також вона стає менш корисною.
Як правильно зберігати картоплю?
Зберігати картоплю краще в дерев'яних ящиках або засіках, що пропускають повітря. Ящики бажано поставити на невелику підставку. При зберіганні картоплі в засіках засипайте її не вище, ніж на 1,5 метра. А щоб картопля не проростала, рекомендується покласти до ящика кілька яблук.
Де зберігати картоплю в квартирі?
Температура у льоху повинна становити близько 2-4° C, а вологість повітря — 70-85 %. У сховищі не має бути джерел світла, інакше у картоплі почне вироблятися соланін, і коренеплоди не можна буде вживати у їжу. Картоплю можна зберігати у дерев'яних ящиках у коридорі або під'їзді до настання весни.
При якій температурі зберігати картоплю
Температура зберігання картоплі у кожного господаря своя, але в ідеалі вона складає близько від +2 до +3 градусів за Цельсієм. Тільки в заданих рамках він може простояти тривалий час, зберігаючи всі свої властивості і вітаміни. Ще одним …