Залитий окропом у 95-100°C Іван–чай відстоюють в чайнику протягом 10-15 хв. Потім настій збовтують, збагачуючи тим самим напій ефірними маслами. Іван–чай також можна варити, насипавши висушені пагони в каструлю і заливши холодною водою. Рідина повинна покривати їх на 5-10 сантиметрів.7 бер. 2020 р.
Як правильно приготувати Іван чай?
іван-чаю з чебрецем залити 300 мл гарячої води (не вище 90℃). Настоювати 10-15 хвилин. З ароматами іван-чаю та чебрецю поєднується також м'ята, звіробій, шипшина, листя брусниці, материнка, розмарин. Для надання солодкості можна додати мед або варення, а також свіжі солодкі ягоди.
Як сушити траву іван чай в домашніх умовах?
Приїхавши додому, я розкладаю квітки в один шар і просто сушу при кімнатній температурі в місцях не освітлених сонцем, а листя розміщую грубим шаром на підвіконнях в тих кімнатах, де немає доступу прямого сонця, і даю їм можливість пов'янути 3-4 години, час від часу перемішуючи. Кеш
Яка квітка Іван чай?
Іван-чай (epilobium parviflorum) – багаторічна трав'яниста рослина сімейства кіпрійних, що здавна використовується у фітотерапії. Кеш
Як заварювати іван чай в домашніх умовах
Як правильно пити і заварювати іван-чай: 9 способів, докладні рецепти для приготування в домашніх улсовіях. Іван-чай, він же кипрей і Копорський чай, корисний для людського організму.