Скільки сиру можна отримати з літра молока: докладний розрахунок

Сир – це продукт, який виходить із молока після його згортання. Дуже часто ми запитуємо, скільки готового сиру можна отримати з одного літра молока. Відповідь на це питання залежить від багатьох факторів, таких як жирність молока та спосіб приготування.

Залежно від жирності молока вихід сиру може коливатися. Наприклад, з одного літра звичайного молока з жирністю 2,5% вийде приблизно 150-200 г готового сиру. Якщо ви використовуєте молоко з більш високою жирністю, наприклад, 3,5%, то вихід сиру може бути трохи більшим – близько 200-250 грам.

Однак, якщо у вас є можливість використовувати молоко з жирністю 6% або навіть 9%, вихід сиру буде значно більше. З одного літра такого молока можна отримати приблизно 350-400 г готового сиру.

Спосіб приготування сиру може впливати на його вихід. Якщо ви використовуєте метод отримання сиру із застосуванням закваски, то вихід буде трохи більшим, ніж при використанні оцту або лимонного соку. Все це слід враховувати при підрахунку сиру з літра молока.

ПродуктОб'єм (л)Маса (г)
Молоко11030
Сир0.5500
Масло0.3270
Цукор0.1100
Сіль0.0550
Ваніль0.0220

З 1 літра молока та 1 грама закваски можна отримати 150-250 грам сиру, а з 3 літрів – 700-900 грам. Маса виходу домашнього сиру залежить від жирності та складу молока.

Скільки літрів молока на 1 кг сиру?

При жирності молока щонайменше 2,5% з 1 літра виходить 150-200 грн. сиру. Таким чином, з 10 літрів молока можна отримати 1,5 – 2 кг сиру.

Скільки сиру можна отримати із 10 літрів молока?

З 10 літрів молока виходить 3 кг сиру.

Скільки сиру виходить із трилітрової банки молока?

Сир залишається в друшляку, а сироватка в посуді. Так він стікає ще якийсь час. Таким чином, з одного трилітрові банки молока у мене вийшло 750 гр сиру. Смачний та м'який сир готовий!

Як збільшити кількість сиру з молока?

Відповідь: Для збільшення виходу сиру 5% або 9% рекомендуємо застосовувати Суміш молочних білків Гелеон 112 С-М, дозування – 3 кг/т нормалізованої суміші. Також використовувати заквашувальну культуру Golden Time TW 20.12 FS, яка дозволяє отримати сир зі збільшеним виходом, з великим розсипчастим зерном.

Related Post

Консервовані бадилля буряків на зиму: рецепти і порадиКонсервовані бадилля буряків на зиму: рецепти і поради

Зміст:1 Рецепти та поради з виготовлення консервованих бадилля буряків на зиму1.1 Рецепт номер 1: Консервоване бадило буряка в маринаді1.2 Рецепт номер 2: Консервоване бадило буряка з часником1.3 Рецепт номер 3:

Рейтинг смачних яблуньРейтинг смачних яблунь

Який сорт яблук найсмачніший? За результатами семирічних досліджень залежності якісних властивостей яблук найбільш розповсюджених сортів дослідники з Інституту садівництва НААН назвали, що Голден Делішес, Джонаголд, Ренет Симиренка мають найвищі смакові

Як використовувати Notepad++ для відкриття файлівЯк використовувати Notepad++ для відкриття файлів

Notepad++ — це безкоштовний текстовий редактор, призначений для програмістів та розробників. Він має широкий набір функцій, які роблять його незамінним інструментом у роботі з текстовими файлами. Однією з таких функцій