У виноробстві суслом називається віджатий з ягід сік, що містить частинки шкірки та насіння (мезга).
1) спуск вина із чана до завершення бродіння, коли воно ще містить цукор. У таких випадках вино від мезги відокремлюють при щільностях між 1020 і 1010 кг/м3Тут мова йде про коротке бродіння на меззі (від 3 до 4 днів), що зазвичай рекомендується для вин поточного споживання і в районах з теплим кліматом.
Саме з них у сусло переходять природні барвники, таніни та інші речовини. Тривалість витримки на меззі може становити від пари-трійки доби до 3-4 тижнів – на розсуд винороба. Якщо перетримати вино на меззі, Воно вийде зайво жорстким, в'язким і навіть, можливо, гіркуватим.
Мізга – Відхід крохмального виробництва, що використовується на корм худобі, і як сировина для біогазу.