Який на вигляд гриб Сморчок?
Сморчки – гриби, що мають закруглені шляпки, схожі на бджолині стільники. Вони конічні, колір від світло-коричневого до майже чорного, а саме тому, що їх декілька видів. Вони їстівні і схожі один на одного. Головна небезпека, при їх збиранні – не переплутати зі сморчками несправжніми.
Де шукати сморчки в Україні?
Поширений по всій Україні, росте на узліссі, в садах. Умовно їстівний гриб. Використовують свіжим лише після 10-15-хвилинного відварювання (відвар вилити!).
Як смажити сморчки?
Як правильно смажити гриби зморшки?
- Сморчки помийте, підготуйте до приготування, подрібніть.
- На сковороду покладіть гриби, поперчіть, посоліть, збризніть лаймовим соком. Смажте гриби протягом 15 хв. на середньому вогні, при цьому посуд кришкою не прикривайте.
- Смажте сморчки до приємної золотої скоринки.
Кеш
Гриб Сморчок: описание, виды, съедо…
Сморчо́к ( лат. Morchella ) — род съедобных грибов семейства сморчковых (или моршелловых ). Содержание 1 Экология 2 Употребление 3 Сбор сморчков 4 Виды 5 Фотографии 6 См. также 7 Примечания 8 Литература 9 Ссылки Экология Сморчки растут весной в лесах, парках, …