Що таке гриб сморчок

Який на вигляд гриб Сморчок?

Сморчки – гриби, що мають закруглені шляпки, схожі на бджолині стільники. Вони конічні, колір від світло-коричневого до майже чорного, а саме тому, що їх декілька видів. Вони їстівні і схожі один на одного. Головна небезпека, при їх збиранні – не переплутати зі сморчками несправжніми.

Де шукати сморчки в Україні?

Поширений по всій Україні, росте на узліссі, в садах. Умовно їстівний гриб. Використовують свіжим лише після 10-15-хвилинного відварювання (відвар вилити!).

Як смажити сморчки?

Як правильно смажити гриби зморшки?

  1. Сморчки помийте, підготуйте до приготування, подрібніть.
  2. На сковороду покладіть гриби, поперчіть, посоліть, збризніть лаймовим соком. Смажте гриби протягом 15 хв. на середньому вогні, при цьому посуд кришкою не прикривайте.
  3. Смажте сморчки до приємної золотої скоринки.

Кеш

Гриб Сморчок: описание, виды, съедо…
Сморчо́к ( лат. Morchella ) — род съедобных грибов семейства сморчковых (или моршелловых ). Содержание 1 Экология 2 Употребление 3 Сбор сморчков 4 Виды 5 Фотографии 6 См. также 7 Примечания 8 Литература 9 Ссылки Экология Сморчки растут весной в лесах, парках, …

Related Post

Мульчування полуниці соломоюМульчування полуниці соломою

Для мульчування полуниці соломою вибирайте лише сухий матеріал, розкладайте його навколо рослин рівномірним шаром близько 15 см завтовшки. Не думайте, що це занадто багато: мульча незабаром осяде. Клітковина, яка міститься

Як правильно зберегти гарбузЯк правильно зберегти гарбуз

Гарбуз — досить вибагливий овоч, коли це стосується умов для зберігання. Йому подобається прохолода, помірно сухе повітря та темнота. Тому зберігати гарбузи потрібно за температури від 4℃ до 9℃ і

За якої температури замерзає вода в ставкуЗа якої температури замерзає вода в ставку

При замерзанні вода розширюється, перетворюється на лід. Лід легший за воду, тому не тоне. Температура води, при якій вода перетворюється на лід, становить 0º.22 лют. 2018 р. Якою має бути температура