Цукрова тростина в основному використовується для отримання цукру, проте за допомогою його бродіння можливе виробництво рому. Багасса – целюлозний матеріал, що залишається після пресування – може застосовуватися для виробництва паперу та ряду іншої продукції, а також як джерело енергії.17 лип. 2020 р.
Що роблять із тростини?
З тростини роблять плетені вироби, циновки, деякі сорти паперу, очерет може використовуватися як паливо, використовується для виготовлення тростини, духових музичних інструментів.. Особливо цінні кореневища очерету. Калорійність може сягати 260 ккал на сто грам.
Що видобувають із очерету?
Переробка цукрового тростини Очерет промивається, нарізається в стружку і перемелюється в гігантських млинах, внаслідок чого видобувається цукровий сік.