Краще працювати губкою або м'якою ганчіркою. Ніколи не наносьте засіб для чищення, особливо хімічний, на вентилятор і нагрівальні елементи духової шафи. Після чищення залиште дверцята духовки на пару годин відкритої, щоб вона просохла, а сторонні запахи зникли.
Однак після чергового приготування шар жиру, що з'явився, і налиплі забруднення буває складно відмити. Нагар, що утворився, згодом починає потроху вигоряти і диміти. Ідеальним рішенням є очищення духовки зсередини після кожного її використання.
Після роботи духовки за високої температури вона повинна остигати тільки із закритими дверцятами. Відкрийте духовку тільки для того, щоб вийняти посуд або лист, і відразу закрийте дверцята. Переконайтеся, що нічого не заважає їй закритися.