Як приготувати тан?
У глибокій мисці з'єднуємо кефір і мінеральну воду в пропорції 1:1. Додаємо дрібку солі. Все ретельно перемішуємо. Спробуйте напій на смак і якщо він здасться вам занадто рідким, додайте трохи кефіру.
Що таке газований айран?
Готовий продукт — це слабосолений газований напій з легким присмаком дріжджів. Жиру в ньому — 1,4 % (жирний), солі — 1,5-2 %, кислотність — 100—150 °Т. Оскільки айран є продуктом змішаного молочнокислого і спиртового бродіння, то за своїми властивостями він близький до кумису, але має більш густу консистенцію.
Коли потрібно пити айран?
Якщо Ви хоча б раз пробували айран, то вже не зможете забути його особливий пікантний смак. Айран прекрасно підходить в якості окремого напою — він чудово втамовує спрагу. У спекотний літній день, та й просто після ситного обіду, спробуйте айран — Вам сподобається! Айран добре поєднується з овочами, фруктами, травами.
Рецепт тана в домашних условиях – как приготовить напиток
Во время скачки лошади происходило сквашивание молока, и получался мацони, который потом разбавлялся родниковой водой. …