З декантуванням багато хто знайомий у контексті алкоголю: декантувати означає дати вину подихати та насититися киснем, збагативши таким чином його смак. Хіміки використовують це дієслово для позначення процесу відділення рідини від осаду.14 квіт. 2019 р.
Для чого потрібен декантер?
Дека́нтер (англ. decanter, від to decant — «зливати з осаду») — це посудина, яка використовується для декантації (зняття з осаду) та аерації вина. Відрізняється від карафи (графина) ширшою нижньою частиною, яка забезпечує більшу площу поверхні вина для контакту з повітрям.
Що таке декантація і для чого вона проводиться?
Декантація вина (карафаж, декантування) — термін широко вживається барменами, сомельє та офіціантами для позначення процесу переливання вина з пляшки в декантер з метою відокремлення його від осаду, проведення аерації молодого вина та для перевірки стану зрілого вина після тривалого зберігання.
Як використовувати декантер?
Вино із пляшки наливають тоненькою цівкою, щоб воно повільно стікало по стінках. Декантер потрібно тримати трішки під нахилом. Якщо вже помітний осад, вино залишають у пляшці. Молоді насичені вина перед розливанням можна витримати в декантері 10–15 хвилин або трішки збовтати.
Статус заяви вступника: як відслідкувати – Освіта.UA
Статус означає, що вступник втратив право бути зарахованим до закладу освіти на навчання за державним або регіональним замовленням у зв’язку з невиконанням вимог Порядку прийому або їх …