Крім страв з м'яса розмарин чудово поєднується з грибами і яйцями, сиром і овочами, з піцою і пастою. Його можна додати в рагу або салат, соус або суп, значно поліпшивши тим самим смакової результат страви.22 трав. 2018 р.
Як їсти розмарин?
Хороший він і як додаток до тушкованих овочів – кабачків, картоплі, баклажанів, томатів, квасолі, капусти, в тому числі цвітної, і так далі. Використовують його в салатах, соусах, супах і навіть випічці. Розмарин чудово поєднується з іншими спеціями, входить в букет прованських трав. Виняток – лавровий лист.
Як правильно приготувати чай з розмарину?
Чай із розмарину готується з однієї чайної ложки (без верху) подрібнених листків розмарину на 250 мл окропу, настоюється 15 хвилин, проціджується. Його можна розводити окропом за смаком.
Для чого потрібен розмарин?
Розмарин відомий своїми протизапальними, жовчогінні, тонізуючими властивостями. Рослина прекрасно загоює, піднімає імунітет. У вигляді добавки в ванну розмарин разом з морською сіллю застосовується при ревматизмі і радикуліті. Також розмарин рекомендується при зниженому тиску, клімаксі, статевій слабкості.
Розмарин — Вікіпедія
Розмарин (Salvia rosmarinus Spenn., syn. Rosmarinus officinalis L.) — вид квіткових рослин з родини глухокропивових (Lamiaceae), трав’янистий вічнозелений кущ до 1.5 метра заввишки. Рослину використовують як їжу, ліки та джерело ароматної олії. Батьківщина розмарину — західне …