Різновиди коньяку: які бувають сорти та марки

Коньяк, елітний алкогольний напій, має довгу історію, унікальний процес виробництва та варіативний смаковий спектр. Коньяк виробляють із спиртового сусла, отриманого в результаті бродіння та дистиляції виноградного соку.

Різні види коньяку відрізняються сортом винограду, регіоном виробництва та способами створення. VSOP, XO, Napoleon, Hors d'Age, VS – всі ці марки та категорії вказують на тривалість витримки напою, сорти винограду та особливості технологічного процесу.

Коньяк також має різні кольори – від світлого бурштинового до насиченого махагоні. Він може бути сухим або солодким, з ароматами сухофруктів, ванілі, шоколаду та спецій. Універсальний коньяк підходить як для аперитиву, так і десерту, а також є прекрасним компонентом різних коктейлів.

Розділу тегів

відповідає tau-tei:
“html
Який буває коньяк
БрендКраїна виробникВид дистиляціїВитримкаКолірАроматСмак
HennessyФранціяПодвійна дистиляціяВід 2 до 50 роківМахагоніВаніль, спеції, сухофруктиКарамель, шоколад, вишня
Remy MartinФранціяПоодинока дистиляціяВід 2 до 50 роківМедовийКвітковий, фруктовийМ'який, вершковий, горіховий
CourvoisierФранціяПодвійна дистиляціяВід 2 до 50 роківТемний золотистийКвіткові та фруктові нотиТеплий, ванільний, фруктовий
HineФранціяПоодинока дистиляціяВід 6 до 50 роківТемний золотистийСухофрукти, спеціїКарамель, шоколад, ваніль
AraratВірменіяПодвійна дистиляціяВід 5 до 20 роківБурштиновийМедовий, пряний, фруктовийВанільний, медовий, фруктовий

““
Ця таблиця поєднує 7 стовпців: "Бренд", "Країна-виробник", "Вигляд дистиляції", "Витримка", "Колір", "Аромат" та "Смак". У кожному рядку таблиці вказано характеристики коньяку різних брендів.

Залежно від часу витримки коньяки поділяють на ординарні та марочні. Ординарні коньяки одержують із спиртів витриманих від 3 до 5 років. Марочні коньяки одержують із спиртів витримкою не менше 6 років. Оскільки коньяки отримують купажування спиртів, то за спеціальною формулою вираховують середній вік.28 сент. 2010 р.

Які види коньяку є?

Класифікація коньяків

  • витримані – виготовлені з 6-8-річного дистиляту (маркуються КВ);
  • витримані найвищої якості – вік 8-10 років (маркуються КВВК);
  • старі – дистилят витримувався в дубових бочках не менше 10 років (маркуються КС);
  • дуже старі – робляться з 12-річного дистиляту (маркуються КОС).

Скільки видів коньяку?

Виділяли три групи коньяків: ординарні – з витримкою від 3 до 5 років; марочні – понад 6 років (аналог європейської категорії XO); колекційні – напої з додатковою витримкою асамбляжу марочних спиртів від 3 років.

Який найкращий коньяк?

Визнаними лідерами вважаються такі марки коньяку: Hennessy, Martell, Remy Martin, Camus. Французький коньяк, оскільки він дорогий, дуже часто підробляють. Перед покупкою обов'язково переконайтесь, що тримаєте в руках справжній брендовий напій!

Який найкращий коньяк в Україні?

У результаті найбільший сумарний бал отримав український коньяк "Шустів", який випередив навіть відомі французькі марки. Народні дегустатори особливо відзначили його приємний смак та аромат з тонами витримки та стиглих фруктів. Експерти рекомендують Для участі у дегустаціях також було запрошено закордонних експертів.

Related Post

Як поливати китайську троянду в домашніх умовахЯк поливати китайську троянду в домашніх умовах

Поливання здійснюється відстояною водою кімнатної температури, а частота визначається просихання верхнього шару ґрунту на 2-3 см углиб. Підживлювати китайську троянду слід тільки в період з квітня по вересень один раз

Що робити, щоб швидко пройшов ячмінь на оці?Що робити, щоб швидко пройшов ячмінь на оці?

Для цього підійдуть тобрекс, левоміцетин або ціпромед. А тетрациклінову або гідрокортизонову мазі на час сну закладають за повіку. Лікування значно прискориться, якщо пройти курс УВЧ, але тільки після консультації з

Як порізати цибулю щоб не сльозилися очіЯк порізати цибулю щоб не сльозилися очі

Охолодити цибулю. Хімічні речовини, від яких сльозяться очі, легше поширюються в теплі. Тому перед початком приготування кухарі радять потримати цибулю в холодильнику 30 хвилин або в морозилці 10 хвилин. Холод