Чому у яйці червоний білок?
Коричневі, червоні або білі плями в продукті можуть вказувати на наявність частинок м'яса. Такі точки найчастіше можна помітити в білку. Вони утворюються з фрагментів тканини, які збирає сформоване яйце при проходженні по яйцепроводу.
Як перевірити варене яйце чи ні?
Щоб відрізнити сире яйце від вареного, потрібно розкрутити яйце на рівній поверхні. Варене яйце буде крутитися швидше, ніж сире. Сире навряд чи вдасться взагалі розкрутити. Це найбільш надійний і перевірений спосіб визначення сире яйце або варене, в результаті якого всі яйця залишаться цілими і неушкодженими.
Чому білок в яйці рідкий як вода?
Чим більше густого білка, тим яйце придатніше для споживання. При тривалому зберіганні яєць при низькій температурі або короткочасному зберіганні при високій температурі густий білок стає рідким, зникає шаруватість, характерна для свіжого яйця.
Кров’яний потік у яйці – Фермер
Що за потік у яйці? Чи можна їсти куряче яйце із зародком? Чому у курячих яйцях кров’яні плями? Що може бути червоне у яйці? Щось коричневе в яйці? Які курячі яйця корисніші за запліднені чи ні?