Оптимальним режимом пастеризації молока в сироробній галузі вважають температуру 70-72 °С з витримуванням 20-25 с.
Як правильно пастеризувати молоко?
Бажано налити молоко в широку каструлю і на самому великому вогні, при постійному помішуванні, нагріти до температури 66-68*С , відразу ЗНЯТИ з плити і поставити в холодне місце або в миску з холодною водою. Після того як молоко охолоне до кімнатної температури, обов'язково поставте каструлю в холодильник! Кеш
Як робиться пастеризоване молоко?
Пастеризоване молоко отримують витримуючи його у теплообміннику при температурі від 70 до 100 градусів від декількох хвилин до півгодини — так видаляється уся мікрофлора. У режимі ультрапастеризації молоко нагрівають до температури 137-139 градусів усього на 4 секунди і миттєво охолоджують до кімнатної температури.
Яка різниця між пастеризоване і стерилізоване молоко?
Тепер пастеризація зберігає навіть частину вітамінів в молоці. Різниця між пастеризованим і стерилізованим молоком тільки у відсутності вітамінів в останньому. Інша справа, що стерилізоване молоко взагалі не прокисає. Після закінчення терміну придатності воно стає гірким і взагалі непридатним до вживання.
Пастеризація молока що це, види пастеризації, в домашніх ум…