Паризький корнішон – дає невеликі огірочки, 6-8 см, які порівняно довго не переростає, хрусткі, без гіркоти. Маленькі корнішони – вважаються кращими для маринування та засолювання. Рослина компактна, з короткими пагонами та майже без бічних пагонів. Навіть при нестачі поливів – не гірчить.
Як смачно засолити огірки?
Спосіб простий: огірки укласти разом з прянощами в банки. Сіль розмішати в холодній воді, залити розсолом огірки. Закрити банки поліетиленовими кришками, розігрітими в гарячій воді (щоб при охолодженні вони дуже щільно сіли на банку). Огірки просоляться приблизно через місяць.
Як правильно солити огірки в банках?
Знадобляться на 3-літрову банку: Скляні банки вимити під проточною водою, затим на дно банки покласти листя смородини, вишні, дуба, хрону, суцвіття кропу і порізані зубчики часнику. Потім укладати огірки по черзі з травами і листям, наповнюючи банку доверху. Останній шар огірочків прикрити листям.
Коли можна сіяти пізні огірки?
Тож оптимальний місяць для посіву огірка — кінець квітня та травень. В цей час температура вже стабільно тепла та сприятлива. Як мінімум, щоб огірок проріс, ґрунт має прогрітися до 10°C – 12°C тепла. Загальна температура вночі не має опускатися нижче +10°C, а вдень +16 °C.
Найкращі сорти огірків для засолювання і консервування
Для тих, чий ділянку мало висвітлюється сонцем, то найкращими сортами для засолювання огірків можуть стати: «Муромський 36» або гібриди «Секрет фірми …