Яка користь від обліпихи?
Обліпиха добре стимулює імунітет завдяки високому вмісту вітаміну С. Також ягоди сприяють загоєнню ран та зменшенню запалень. Кислоти, які містяться в обліписі, стимулюють травлення та вироблення шлункового соку. Це позитивно впливає на процес перетравлення та засвоєння їжі.
Як ще називають обліпиху?
Обліпи́ха звича́йна, або щець звича́йний (Hippophae rhamnoides або Hippophaë rhamnoides) — багаторічна рослина родини маслинкових. Кущ або невисоке дерево з колючими гілками і густим лінійно-ланцетним листям.
Як правильно вживати обліпиху?
Обліпиха має харчове та медичне значення. Так, з ягід готують чаї, солодощі (пастила, желе), виготовляють варення, джеми, сиропи та конфітюри, а також роблять плодове вино. Ягоди стали основою для олії, які використовують у лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту та шкірних захворювань.
Обліпиха звичайна — Вікіпедія
Обліпи́ха звича́йна, або щець звича́йний (Hippophae rhamnoides або Hippophaë rhamnoides) — багаторічна рослина родини маслинкових. Кущ або невисоке дерево з колючими гілками і густим лінійно-ланцетним листям. Квітки дрібні, непоказні. Плоди — жовті або помаранчеві кістянки. …