Технологія приготування досить проста. Нагріваєте молоко з лимонною кислотою, додаєте сичужний фермент (це потрібно для того, щоб відділити білок від сироватки), ріжете. Знову підігріваєте, розмішуєте, розтягуєте. Потім формуєте кульки і сир моцарела готовий.
Як роблять моцарелу?
За способом виготовлення належить до сортів сиру чеддер. В підготовлене молоко, підігріте до температури 34—38 °C вводять сичужний фермент і продовжують нагрівати до температури 50 °C, протягом 15—30 хв відбувається коагуляція, сирну масу розрізають на кубики певної величини, далі відділяють сироватку.
Як зберігати сир моцарелу в домашніх умовах?
Зберігати його необхідно в тарі, що герметично закривається. Дуже важливо, щоб моцарела весь час була покрита розсолом, інакше вона стане сухою й зіпсується. Тому виробники й скочують цей сир в «зручні» кульки (їх легше покрити розсолом і використовувати під час приготування, наприклад, салатів).
Як Приготувати розсіл для моцарели?
Для розсолу нам знадобиться на кожен літр води 1 ст. л. солі. Наш сир готовий! Кеш
Моцарелла дома из 2 ингредиентов за 30 …
Приготовить моцареллу в домашних условиях – очень просто. И сам процесс увлекательный, так интересно растягивать сыр! Для домашнего сыра Моцарелла вам понадобится сырое не пастеризованное молоко, …