Квасоля яка культура

Опис: Квасоля (Phaseolus) – рід одно- і багаторічних ліан і напівчагарників, рослина самопильна (до 10% можливо перехресне запилення комахами), сімейства бобових, є зерновою бобовою культурою.

Звідки родом квасоля?

Квасоля — одна з з прадавніх культур світу. Одомашнена на своїй батьківщині — у Новому Світі, і була однією головних рослин стародавнього землеробства Перу, Мексики й інших країн Південної і Центральної Америки.

Де краще садити квасолю?

Ґрунт для квасолі Не любить квасоля і ґрунтів, перевантажених азотом, оскільки здатна видобувати його з повітря. Найкраще вибрати для квасолі сонячні, захищені від вітру ділянки з легким, родючим, водопроникним ґрунтом, з глибоким заляганням ґрунтових вод і водневим показником 6-7 одиниць.

Як по українськи квасоля?

Фасоля (квасоля) (Phaseolus) — рід рослин родини бобових.

Квасоля: склад, користь і властивості квасолі
Квасоля може бути кучерява, полувьющаяся і кущова. Кущові форми рослини можуть виростати у висоту до 20-70 см, полувьющіеся – з довжиною стебла до 1,5 м, …

Related Post

Риба срібна, як приготуватиРиба срібна, як приготувати

Як смажити рибу щоб не було запаху? Розрізані шматки потрібно натерти сіллю та перцем. Безпосередньо перед приготуванням рибу потрібно обваляти в борошні і найкраще в кукурудзяній. Ще одна хитрість полягає