Опис: Квасоля (Phaseolus) – рід одно- і багаторічних ліан і напівчагарників, рослина самопильна (до 10% можливо перехресне запилення комахами), сімейства бобових, є зерновою бобовою культурою.
Звідки родом квасоля?
Квасоля — одна з з прадавніх культур світу. Одомашнена на своїй батьківщині — у Новому Світі, і була однією головних рослин стародавнього землеробства Перу, Мексики й інших країн Південної і Центральної Америки.
Де краще садити квасолю?
Ґрунт для квасолі Не любить квасоля і ґрунтів, перевантажених азотом, оскільки здатна видобувати його з повітря. Найкраще вибрати для квасолі сонячні, захищені від вітру ділянки з легким, родючим, водопроникним ґрунтом, з глибоким заляганням ґрунтових вод і водневим показником 6-7 одиниць.
Як по українськи квасоля?
Фасоля (квасоля) (Phaseolus) — рід рослин родини бобових.
Квасоля: склад, користь і властивості квасолі
Квасоля може бути кучерява, полувьющаяся і кущова. Кущові форми рослини можуть виростати у висоту до 20-70 см, полувьющіеся – з довжиною стебла до 1,5 м, …