Як смажити рибу щоб не було запаху?
Розрізані шматки потрібно натерти сіллю та перцем. Безпосередньо перед приготуванням рибу потрібно обваляти в борошні і найкраще в кукурудзяній. Ще одна хитрість полягає в тому, щоб починати рибу смажити на сильному вогні, а закінчувати на слабкому. А для того, щоб вона не пригорала, в олію потрібно додати трохи солі.
Як готувати дрібну рибу?
Рибини почистити, відрізати голови та хвости, тушки промити, великі – розрізати. Скласти в каструлю, залити сумішшю олії, оцту, томату (якщо густий, влити трохи води), цукру й солі, додати прянощі. Накрити кришкою, поставити в духовку, розігріту до 180 градусів.
Як замаринувати рибу для смаження?
За 10-15 хвилин до смаження рибу варто посолити, поперчити і збризнути лимоном (за можливості). Завдяки цьому сіль краще вбереться, і риба не буде прісною. Лимон розм'якшить м'якоть і прибере запах, властивий річковій рибі. Щоб риба вийшла із золотистою скоринкою, необхідне борошно.
Червона риба, запечена в духовці – як приготувати, …
Покроковий рецепт Рибу помити, очистити від луски і нутрощів, порізати на порції. Або ж взяти готові стейки (як у мене). Приготувати маринад для риби. Змішати сік одного лимона, приправу для риби, сіль і мелений перець. Перемішати маринад. Рибу викласти одному шаром на тарілку і залити лимонним маринадом.