У складі червоної квасолі присутні: вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6), С, Н і РР, а також практично всі необхідні організму людини мінеральні речовини, серед яких: калій, кальцій, магній, цинк, цинк, залізо, кобальт, нікель і алюміній, фосфор і натрій.
Що буде якщо їсти квасолю?
У ній багато магнію і вітаміну B1. Вона добре впливає на судини і кров, покращує травлення. Квасоля – як і горох і нут, вона знижує рівень холестерину, постачає вас хорошим білком, стабілізує цукор у крові. Допомагає з хворобами кишечника і добре впливає на пам'ять.
Що буде якщо з’їсти сиру квасолю?
Сира квасоля містить токсин фітогемагглютинін, який може викликати неприємний шлунково-кишковий дискомфорт і симптоми, подібні до харчових отруєнь.
Кому не можна їсти квасолю?
Квасоля протипоказана людям, у яких є генетичне захворювання фавізм. Ця хвороба вражає тих, у кого не утворюється в організмі глюкозо-6-фосфатдегідрогеназа (G-6-PD). Після вживання бобів у цих людей може виникати: Озноб
Квасоля червона – 24 рецептів страв з фото, калорійність, …
Квасоля червона, що можна приготувати своїми руками в домашніх умовах, енергетична цінність, скільки калорій, вміст білків, жирів, вуглеводів.