В 1,5 літрах води ретельно розчиняють по 100 грам солі і цукру. Після п'ятихвилинного кип'ятіння рідину остуджують, а потім заливають їй банки так, щоб овоч був повністю занурений в розсіл. Банки прикривають кришкою, але не закручують, і залишають на столі при кімнатній температурі на 5-8 діб.2 вер. 2019 р.
Як засолити часник на зиму?
На 1 літр холодної води треба 2 столові ложки солі. У воді розчиніть сіль і залийте цим розсолом часник у банках. Закрийте банки пластиковими кришками й залиште часник засолюватися. Зберігайте в темному, недоступному від сонячних променів місці.
Як захистити часник від хвороб?
Інколи хворобу виявляють вже під час зберігання голівок, тоді зубці стають м'якими та швидко згнивають. Для профілактики раджу обробляти посадки часнику препаратами Гарт (20–25 г на 5–8 л води), Захисник (14–16 мл на 5 л води) або Фундазим (10 г на 5 л води).
Як маринувати часник головками?
- Очистіть верхній шар шкірки часнику, зріжте корінець внизу і при необхідності вкоротіть стебло зверху. …
- Розкладіть часник по банкам, додайте в кожну по 1 лавровому листу, 2 бутони гвоздики і 2 горошини запашного перцю.
- У кожну банку всипте по 25 г солі і цукру. …
- Накрийте банки кришками і залиште на добу.
Квашені помідори без оцту – рецепт …