Що лікує диня?
У дині багато заліза, калію, кальцію, магнію, вітамінів групи В, С і А. Завдяки їм диня запобігає утворенню пухлин, є засобом профілактики серцево-судинних захворювань і діабету, знижує рівень холестерину в крові і запобігає розвитку атеросклерозу, заспокоює центральну нервову систему.
Кому не можна їсти диню?
Чим може бути шкідлива диня Цей фрукт нешкідливий, проте протипоказання до вживання має. Диню не можна їсти годуючим мамам і немовлятам, оскільки вона погано засвоюється дитячим організмом. Не можна їсти диню при хворобах шлунка, нирок і жовчного міхура.
Що міститься в дині?
Всього 1 порція дині здатна забезпечити майже на 100% добову потребу в вітаміні А, на 95% — у вітаміні С, на 1% — у кальції, на 2% — в залозі і на 5% — у вітаміні К. У дині міститься вітамін В3 (ніацин), В6 (піридоксин), В9 (фолієва кислота) та інші корисні для організму сполуки.
Популярна диня Колгоспниця»: калорійність, користь і шкоду …
Калорійність дині Колгоспниці варіюється від 31 до 35 калорій на 100 г, залежно від вмісту цукрів. Корисні властивості