Зміст:
Інжир – це їстівний плід рослини сімейства тутових, який вже тисячоліттями використовується в їжу та в медицині. Люди всього світу цінують його не лише за його солодкий смак та аромат, а й за його корисні властивості для організму. Інжир багатий на харчові волокна, які відіграють важливу роль у підтримці здоров'я кишечника та регулярному травленні.
Харчові волокна, що містяться в інжирі, допомагають підтримувати здорову мікрофлору кишок. Вони є не перетравлюваною частиною рослинної їжі, яка проходить через травну систему, не розщеплюючись. Харчові волокна залучають до себе воду і сприяють збільшенню обсягу калу, що сприяє більш повному та легкому проходженню через кишечник.
Крім того, харчові волокна інжиру підсилюють перистальтику кишечника – це скорочення м'язів кишкової стінки, які допомагають переміщенню харчової грудки шлунково-кишковим трактом. Завдяки цьому, їжа проходить через кишечник швидше та ефективно, запобігаючи виникненню запорів та покращуючи загальне функціонування травної системи.
Фаза травлення | Дія інжиру | Відновлення мікрофлори | Антибактеріальна дія | Поліпшення перистальтики |
---|---|---|---|---|
Шлункова фаза | Уповільнення процесів травлення, зниження кислотності | Зниження ризику дисбактеріозу | Пригнічення зростання патогенних мікроорганізмів | – |
Кишкова фаза | Посилення перистальтики, прискорення травлення їжі | Відновлення природного балансу мікробіоти | Усунення хвороботворних мікроорганізмів | Запобігання запорам та діареї |
Інжир – корисний та натуральний продукт для кишечника |
Чим корисний інжир для здоров'я Він багатий на клітковину, що благотворно впливає на функції ШКТ, пом'якшує і збільшує кількість випорожнень, служить пребіотиком, джерелом харчування для хороших бактерій, що мешкають в кишечнику.9 черв. 2023 нар.
Як інжир впливає на травлення?
Поліпшення травлення В інжирі міститься досить велика кількість клітковини, яка сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт. Поліпшується перистальтика кишечника, нормалізується випорожнення. Свіжий інжир підходить для харчування тим, хто уникає калорійної їжі. Кеш
Чим корисний інжир для кишківника?
Корисний для роботи ШКТ. Достатньо з'їдати по три плоди щодня, щоб захистити себе від багатьох розладів травної системи. Клітковина, яка міститься в інжирі у великих кількостях, покращує перистальтику кишечника, регулює його роботу та запобігає запорам..
Як допомагає інжир при запорах?
Інжир давно використовується як домашня альтернатива засобам для лікування запорів. Він містить клітковину, яка може сприяти поліпшенню здоров'я шлунково-кишкового тракту, пом'якшуючи і збільшуючи обсяг випорожнень і виступаючи як пребіотик або джерело їжі для здорових бактерій, що населяють кишечник. Кеш
Коли не можна їсти інжир?
«Зокрема, він протипоказаний тим, хто має метаболічний синдром, ожиріння, цукровий діабет.. Так як в інжирі багато маленького насіння, його не рекомендується їсти людям із загостренням хронічних захворювань шлунка та кишечника», – зробила висновок вона.