Горіхи – це цінне джерело поживних речовин, відомих своїми корисними властивостями. Вони є незамінним продуктом харчування, який допомагає покращити здоров'я та добробут людини.
Вибуховий багатий омега-3 жиру, клейковини та антиоксидантів, горіхи здатні зміцнити імунну систему, знизити ризик серцево-судинних захворювань і навіть допомогти знизити рівень холестерину в крові. Горіхи також ефективно борються із запаленням, запобігають розвитку ракових клітин та сприяють здоров'ю мозку.
Крім того, горіхи незамінні для підтримки рівня енергії та підвищення витривалості. Вони багаті цінними мікроелементами, такими як залізо, магній та кальцій, які допомагають підтримувати нормальний обмін речовин та зміцнювати кістки та зуби.
Дослідження показують, що регулярне вживання горіхів пов'язано зі зниженням ризику розвитку діабету, ожиріння та інших хронічних захворювань. Горіхи також сприяють поліпшенню травлення, зниженню апетиту та підтримці нормальної ваги. Завдяки своїм цінним поживним речовинам та фітохімікатам, горіхи можуть покращити здоров'я загальним організмом та підвищити його самоочищення.
Горіх | Поліпшення |
---|---|
Волоський горіх | Покращує концентрацію та пам'ять, знижує ризики розвитку серцево-судинних захворювань. |
Мигдаль | Покращує зір, знижує рівень холестерину в крові, сприятливо впливає на травлення |
Фундук | Підвищує імунітет, зменшує ризик розвитку онкологічних захворювань, покращує стан шкіри та волосся. |
кедровий горіх | Нормалізує рівень глюкози у крові, підвищує працездатність, допомагає знизити вагу |
Арахіс | Знижує ризик розвитку діабету, покращує фізичну витривалість, містить багато корисних мікроелементів. |
Горіхи допомагають знижувати рівень холестерину в крові, покращують травлення, підтримують здоров'я серця та судин. Секрет такої оздоровчої кардіологічної дії в поліненасичених жирних кислотах – омега-3, омега-9, лінолевій, ліноленовій та арахідоновій кислоті, яких у надлишку в горіхах.30 сент. 2023 р.
Навіщо корисно їсти горіхи?
Волоський горіх – джерело білка, клітковини, невеликої кількості вуглеводів. Продукт багатий на цінні рослинні жири: омега-3 і омега-6. Ці речовини необхідні нормальної роботи всього організму. Вони захищають клітини від шкідливої дії вільних радикалів та уповільнюють процеси старіння.
Який найкорисніший горіх для організму?
За словами фахівця, найкориснішими є фундук, фісташки, волоський горіх, арахіс та пекан. Фундук багатий білком, вітамінами групи В, залізом, кальцієм та магнієм, лінолевою та ліноленовою кислотами. Також при регулярному вживанні цього горіха зменшується ризик розвитку атеросклерозу.
Чи можна їсти горіхи щодня?
Якщо немає індивідуальної непереносимості, проблем з обміном речовин, можна вживати горіхи щодня. Але при цьому обов'язково враховувати їхню енергетичну цінність. Наприклад, фундук, макадамія, мигдаль дуже поживні, через що можна отримати через невеликий проміжок часу проблеми з вагою.