Танін, що міститься в чаї, знижує рівень заліза в організмі, заважає засвоєнню кальцію і магнію. Крім того, танін може дратувати слизову оболонку шлунково-кишкового тракту. Тому людям з виразкою або хворобою дванадцятипалої кишки краще не пити зелений чай, щоб не спровокувати загострення.20 Гру. 2022 р.
Від вживання цього напою краще відмовитися від гіпертонії, глаукомі, вагітним, людям із проблемами ШКТ, нервовим виснаженням, підвищеною збудливістю та у стані депресії. З інших мінусів зеленого чаю – зниження засвоюваності заліза, кальцію, магнію та фолієвої кислоти.
Дієтолог Тетяна Іваннікова зазначила, що при щоденному вживанні зеленого чаю знижується ризик розвитку небезпечних хвороб. За її словами, цей напій має заспокійливі властивості і захищає від стресового переїдання. «У зеленому чаї міститься велика кількість катехінів та вітаміну С.
Зелений чай за кількістю чайного кофеїну випереджає чорні сорти. Цей алкалоїд збуджує нервову систему, тонізує, дає відчуття бадьорості та підвищує тиск. Особливо чутливі до змін артеріального тиску у бік підвищення гіпертоніки та люди з вегетативними розладами.