Коли треба обрізати нижнє листя у помідорів

Коли розсада вкорениться і почне зростати, поступово можна видалити нижнє листя (близько п'яти або шести). Ця процедура дійсно допомагає зробити комфортним для рослини процес вентиляції повітря в прикореневій зоні.18 черв. 2020 р.

Коли потрібно обрізати листя помідорів?

Якщо у гроні всі томати вже зав'язалися, то нижче від цього грона можна сміливо видаляти все листя. Ближче до кінця липня – на початку серпня прищипують верхівки томатів. Після цього можна прибирати всі листки, окрім трьох-чотирьох верхніх. Це забезпечить профілактику хвороб томатів.

Як і коли обрізати помідори?

Головний орієнтир для городників для початку обрізки вегетативних органів помідорів – момент викиду квіткових кистей і формування плодів. Як тільки овочі почнуть набувати бурого кольору і наливатися, листя, що знаходиться біля поверхні грунту, варто поетапно обрізати.

Коли обрізати верхівки помідорів?

Прищипування верхівки Прищипування роблять приблизно за місяць до настання осінніх заморозків. Над суцвіттями з плодами, що вже зав'язалися, обов'язково треба залишити 2-3 листки і тільки потім видалити точку росту пагона. Пов'язано це з тим, що розвиток плодів на суцвітті відбувається за рахунок 2-3 сусідніх листків.

Коли обривати листя у помідорів і як, які і скільки, Ягідний …
Обривають листя на помідорах по 3 причин: 1. Для балансу вегетативної маси і зав’язі. 2. Для перерозподілу харчування (продуктів асиміляції). 3. Для поліпшення освітленості, циркуляції повітря. 4. Для прискорення дозрівання як в теплиці, так і у відкритому грунті в кінці …

Related Post

Чорна смородина у власному соку на зиму з цукромЧорна смородина у власному соку на зиму з цукром

Скільки цукру додавати до смородини? Будуть потрібні: ягоди — 1 кг; цукор — 1,2-1,5 кг. Як консервувати смородину без цукру? Для консервування в банках протерті ягоди викласти в емальований або

Як приготувати чай для чаюЯк приготувати чай для чаю

Залийте чайні листочки кип'яченою водою оптимальної температури. Наприклад, зелений-настоюється при 65-85°С, а чорний чай і чай пуер заварюють тільки окропом. Почекайте поки чай настоїться. Налийте напій в чашку, використовуючи при