Зміст:
Онкологічне захворювання – серйозне випробування як пацієнта, так його близьких. Важливо пам'ятати, що правильне харчування має особливе значення під час боротьби з раком. Правильне харчування допомагає організму зміцнити імунну систему, підвищити енергію, покращити якість життя та ефективність лікування. У цій статті ми розповімо про продукти, які можна безбідно вживати онкохворим, та про важливість збалансованого раціону.
Під час онкологічної терапії, організму необхідні всі необхідні поживні речовини підтримки сил. Фрукти та овочі, такі як яблука, груші, картопля, броколі, допоможуть організму отримати вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Дуже важливо вживати достатню кількість білка, який можна отримати з птиці, риби, яєць, молочних продуктів та бобових. Готуйте їжу, паріть їжу, щоб зберегти корисні властивості продуктів.
Слід уникати їжіяка може погіршити стан пацієнта, таку як висококалорійна їжа, жирне м'ясо, швидкі вуглеводи та продукти з доданим цукром. Вони не тільки можуть викликати неприємні відчуття, але також можуть посилити ще більшу слабкість організму. Уникайте також пікантні, смажені, солоні та копчені продукти. Зверніть увагу на те, що вам підходить, і уникайте їжі, яка може викликати дискомфорт.
Продукт | Корисні властивості | Рекомендації щодо вживання |
---|---|---|
Фрукти та ягоди | Джерело вітамінів та антиоксидантів | Вживати свіжими або у вигляді соку |
Овочі | Містять клітковину та вітаміни | Переважно вживати тушкованими або відвареними |
Зелень та спеції | Підвищують смакові якості страв | Можна додавати в різні салати та страви |
Молочні продукти | Джерело кальцію та білка | Переважно вживати нежирні продукти |
Риба та морепродукти | Містять корисні жирні кислоти | Вживати варені чи запечені |
Крупи | Містять комплекс вітамінів та мікроелементів | Переважно вживати варені або тушковані |
Курка, риба, м'ясо, яйця. Крім білків тваринного походження, чудово підійдуть і рослинне походження, що мають, – це насамперед усі бобові, гриби, горіхи, гречана крупа і житні вироби. Через лікування багато пацієнтів зазнають зміни смакових відчуттів, і не всі готові є м'ясо.18 жовт. 2022 р.
Що категорично не можна їсти при онкології?
Протипоказання при онкології
- Обмеження у споживанні продуктів харчування.
- Заборона на куріння та алкоголь …
- Заборона на засмагу.
- Погодження споживання вітамінів.
- Обережне проведення масажу.
- Самолікування та його негативні наслідки.
- Висновок
Що любить і чого боїться ракова клітка?
Ракові клітини процвітають у кислому середовищі. М'ясна дієта є кислою, і тому найкраще їсти рибу, трохи курки, а не яловичину та свинину.. М'ясо худоби також містить антибіотики, гормони росту та паразитів, що дуже шкідливо, особливо для людей, хворих на рак.
Які продукти не любить ракова пухлина?
Топ-10 продуктів, здатних захистити від раку
- Брюссельська капуста Абсолютний лідер нашого топу — брюссельська капуста: у її складі наймогутніша доза антиоксидантів, які допомагають боротися з різними видами раку та серцево-судинних захворювань.
- Кольорова капуста …
- Бок-чий …
- Зелений чай …
- Помідори.
- Виноград …
- Куркума.
- Квасоля …
Що краще їсти при онкології?
При раку лікарі також рекомендують включити до раціону такі продукти:
- картопля, перець та квасоля;
- аґрус, шипшина, плоди глоду;
- яблука, персики;
- петрушка кріп;
- гречка, рис коричневих сортів, овес, ячмінь;
- базилік, селера, шпинат;
- пастернак, сочевиця, горох, коріандр;
- хрін, диня, ріпа, баклажани, редька;