Як зберегти твердий сир в домашніх умовах?
Оптимальним температурним режимом для зберігання твердих сирів прийнято вважати показник в 4-11 градусів, при цьому вологість повинна бути не менше 85%. Не варто перекладати сир з одного відсіку холодильника в інший, оскільки через різких перепадів продукт почне псуватися в 1,5 рази швидше.
Як правильно заморозити твердий сир?
Щоб заморозити сир, його потрібно обернути папером, наприклад, пергаментом, і помістити в герметичний пакет. Розморожувати сир потрібно через холодильник, щоб він відновив свою вологість. Також можна заморозити сир не цілим шматком, а слайсами, перекласти їх пергаментом і скласти в контейнер.
Скільки можна зберігати сир?
Скільки часу можна зберігати сир в холодильнику будь-які тверді сири зберігаються до трьох тижнів (за правильного пакування); сири з пліснявою — якщо вони добре упаковані, тоді два тижні; сири з пліснявою в скоринці (камамбер, брі) — з обгортанням можна зберігати півтора тижня.
Домашні сири — 20 варіантів приготування
1. Домашній сир з куркумою Домашній сир з куркумою. Інгредієнти: молоко …