Для мами, що годує, важливо забезпечити себе правильним раціоном, який дозволить максимально збільшити кількість молока, що виробляється. Адже при грудному вигодовуванні дитина повністю залежить від харчування своєї мами – від того, що вона їсть та які поживні речовини вона отримує. Існують певні продукти, які допоможуть прискорити процес вироблення молока та покращити його якість.
Перше, що слід звернути увагу, це споживання достатньої кількості білка. Регулярне вживання білкових продуктів, таких як м'ясо, риба, яйця, молочні продукти та бобові, сприяє збільшенню прогаліктинових та пролактинових гормонів, які відповідають за вироблення молока в організмі.
Крім того, важливо включити в раціон мами, що годує продукти, що містять жирні кислоти Омега-3. Вони забезпечать гарний розвиток мозку та нервової системи у дитини, а також допоможуть збільшити загальну кількість молока. Джерела Омега-3 – риба, горіхи, насіння чиа та льону.
Назва продукту | Зміст кальцію | Вміст жиру | Вміст білка |
---|---|---|---|
Молоко | 120 мг | 3,7 г | 3,4 г |
Сир | 120 мг | 2,5 г | 18 г |
Риба (лосось) | 40 мг | 13 г | 20 г |
Яйця | 55 мг | 5,5 г | 6 г |
Горіхи | 100 мг | 67 г | 15 г |
Що збільшує молоко у матері, що годує?
Нежирні сорти м'яса, риба (не більше 2 разів на тиждень), сир, сир, кисломолочні продукти, тваринна та рослинна олія повинні бути в раціоні жінки, що годує. Особливо добре стимулюють лактацію гарячі супи та бульйони з нежирної телятини, курки, індички, кролика. Намагайтеся вмикати їх у меню щодня.
Що зробити, щоб було більше грудного молока?
Регулярно прикладайте малюка до грудей. Якщо немовля довго спить, обережно розбудіть його і прикладіть до грудей. Як варіант, ви можете використовувати молоковідсмоктувач, який допоможе стимулювати вироблення грудного молока. Пам'ятайте: що частіше ви годуєте грудьми, то більше вироблятиметься грудного молока.
Що потрібно їсти, щоб молоко було ситним?
Він повинен включати багато фруктів і овочів, цілісні злаки, наприклад овес, бурий рис, різні крупи та хліб з позначкою «цільнозернове», «з шпалерного борошна» або «з борошна грубого помелу». Ці продукти, поряд з картоплею, пастою та кускусом, містять багато крохмалю – важливого джерела енергії.