При виробництві кефіра використовують закваску, приготовану на основі кефірного гриба, тому під час процесу сквашування молоко проходить змішаний тип бродіння, а саме молочнокисле та спиртове. При змішаному типу бродіння утворюється молочна кислота та етиловий спирт, який надає кефіру специфічний присмак.12 лист. 2019 р.
Який кефір кращий?
Незважаючи на те, що кефір – дуже корисний продукт харчування, його не рекомендують при запальних процесах кишкового тракту, а також при підвищеній кислотності шлунку. Найкращий кефір – натуральний, із терміном придатності не більше тижня.
Як зробити кефір з закваски?
Як приготувати домашній кефір
- Підігрійте 1-3 літра молока до кімнатної температури t 22-24°С. …
- Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою. …
- Залиште при кімнатній температурі (не нижче 22°С) на 1,5-2 дня. …
- Готовий кефір покладіть у холодильник для охолодження на 3-4 години.
Яка користь від кефіру?
Також у складі кефіру є чимало корисних мікроелементів — фтор, мідь, йод. А ще — вітамінів. Найбільше вітамінів групи В, які стимулюють вироблення енергії та благотворно впливають на нервову систему, шкіру і обмінні процеси в організмі. І, звісно, чимало кальцію — навіть більше, ніж у молоці.
Закваска кефир классический 5 литров
Закваска для приготовления кефира из молока. В комплекте 1 капсула с закваской на 5 литров молока. Закваску можно делить на несколько порций. Вкус …