Іван чай як ферментувати та сушити

Пропущену масу викладаю в емальовану чашу і накривши рушником, залишаю ще на 10-12 годин в теплому місці. Досить температури +25 градусів – це, приблизно, кімнатна температура влітку. Ферментація в домашніх умовах на цьому закінчена і настає останній етап – сушка. Сушу я іванчай на деці, близько двох діб.

Як ферментують Іван чай?

Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя. Кеш

Як правильно робити Іван чай?

Залитий окропом у 95-100°C Іванчай відстоюють в чайнику протягом 10-15 хв. Потім настій збовтують, збагачуючи тим самим напій ефірними маслами. Іванчай також можна варити, насипавши висушені пагони в каструлю і заливши холодною водою. Рідина повинна покривати їх на 5-10 сантиметрів.

Коли цвіте рослина Іван чай?

Цвіте іван-чай рясно протягом одного-півтора місяця, від кінця червня до початку серпня.

Ферментація іван чаю в домашніх умо…
Ну і останні відео – як сушити іван-чай. Заготовлюйте іван-чай, це корисна рослина, правильно, з любов’ю заварюйте чудовий напій і пийте кипрейский чай на здоров’я.

Related Post

Осад у маринованих огіркахОсад у маринованих огірках

Наліт може з'явитися через погано вимиті огірки, попадання повітря в банку, неправильні умови зберігання, порушення дозувань. Однак якщо огірки маринували без оцту, а тільки з сіллю і водою, то наліт

Як зварити свіжу капусту перед жаркоюЯк зварити свіжу капусту перед жаркою

Брюссельську капусту варять у киплячій підсоленій воді. Для свіжих качанів час приготування не повинен перевищувати 7 хвилин, а для заморожених – не довше 12 хвилин після закипання. Якщо переварите, капуста