Як правильно приготувати гриби гливи?
Гливи промити, зрізати грубі ділянки і нарізати середніми шматочками. Викласти нарізані гриби до овочів на сковороду і смажити 20 хвилин, часто помішуючи. Потім додати сметану і спеції, протушкувати гриби ще 5 хвилин і вимкнути вогонь. Подавати гливи зі сметаною з рубаною зеленню.
Як садити міцелій гливи?
У землі треба викопати лунки глибиною 15–20 см, діаметром трохи більше, ніж самі пеньки, дотримуючись відстані між лунками у 30 см. На дно кожної лунки викласти зволожену тирсу (або дрібну стружку) шаром 1–1,5 см, поверх насипати посадковий міцелій шаром в 1 см. Пеньки обов'язково ставити карбами вгору.
Що можна приготувати з грибів гливи?
Гливи підходять для смаження, стир-фрай. Їх можна маринувати. Гливи додають у салати, супи, соуси, страви з яєць, пироги, пасту, лазанью, піцу, вареники, пельмені, млинці. Гриби готуються відносно швидко і зазвичай додаються в кінці процесу приготування.
Грибний мішок для вирощування Гливи …