Стручковий зелений горошок являє собою маленькі незрілі стручки звичайного зеленого гороху. Він має ніжну, соковиту структуру, тож його споживають цілком без очищення. У молодих стручках і перетинках між горошинами міститься багато вітамінів та поживних речовин, вони приємні на смак.
Як приготувати свіжий горох?
Наповнити каструлю на 2/3 об'єму холодною водою і довести до кипіння. Додати сіль і соду з розрахунку 1 чайна ложка солі і 1/2 чайної ложки соди на 3 склянки води. Засипати зелений горошок в окріп, накрити каструлю кришкою і варити на сильному вогні до готовності, від 5 до 10 хвилин.
Скільки часу варити свіжий горошок?
Якщо попередньо замочити горох, бобові розбухнуть та стануть м'якшими, тому час приготування скоротиться. Цілі горошини будуть варитися 40-60 хвилин, подрібнені – 30-45 хвилин. Також можна приготувати горох у мультиварці, час складе приблизно півтори години у режимі тушкування.
Який горох краще жовтий чи зелений?
Зелений горох на смак ніжніший за жовтий, солодший і краще розварюється. Рослинного білка в ньому приблизно вдвічі більше, ніж у будь-якій зерновій культурі. Жиров практично не містить.
Як правильно варити зелений горох – скільки часу, готуємо в …
Як правильно варити молодий свіжий горошок в домашніх умовах. | Сьогодні Готуємо зелений горох в стручках і без