Горох свіжий стручковий

Стручковий зелений горошок являє собою маленькі незрілі стручки звичайного зеленого гороху. Він має ніжну, соковиту структуру, тож його споживають цілком без очищення. У молодих стручках і перетинках між горошинами міститься багато вітамінів та поживних речовин, вони приємні на смак.

Як приготувати свіжий горох?

Наповнити каструлю на 2/3 об'єму холодною водою і довести до кипіння. Додати сіль і соду з розрахунку 1 чайна ложка солі і 1/2 чайної ложки соди на 3 склянки води. Засипати зелений горошок в окріп, накрити каструлю кришкою і варити на сильному вогні до готовності, від 5 до 10 хвилин.

Скільки часу варити свіжий горошок?

Якщо попередньо замочити горох, бобові розбухнуть та стануть м'якшими, тому час приготування скоротиться. Цілі горошини будуть варитися 40-60 хвилин, подрібнені – 30-45 хвилин. Також можна приготувати горох у мультиварці, час складе приблизно півтори години у режимі тушкування.

Який горох краще жовтий чи зелений?

Зелений горох на смак ніжніший за жовтий, солодший і краще розварюється. Рослинного білка в ньому приблизно вдвічі більше, ніж у будь-якій зерновій культурі. Жиров практично не містить.

Як правильно варити зелений горох – скільки часу, готуємо в …
Як правильно варити молодий свіжий горошок в домашніх умовах. | Сьогодні Готуємо зелений горох в стручках і без

Related Post

Чи можна класти мох у компостЧи можна класти мох у компост

Що не можна класти в компостну яму? Харчові відходи з високим вмістом жирів, кістки від м'яса та птиці. При розкладанні ці відходи залучатимуть гризунів та інших шкідників. Вони розкладаються надто

Куди можна переїхати жити де є житло та роботаКуди можна переїхати жити де є житло та робота

Куди мігрують українці? Крім того, головними причинами переїзду з України в інші країни були: безпека, родинні зв'язки, працевлаштування, процедура надання притулку. Серед країн, куди найбільше планують переїхати вимушені переселенці, є