Що лікує горобина?
Настій, відвар, сік плодів вживають при розладах травлення, гепатиті, гепатохолециститі, при каменях у нирках і сечовому міхурі, при атонії товстої й тонкої кишок, при дизентерії, геморої, маткових кровотечах. Свіжі плоди горобини корисно вживати при атеросклерозі, гіпертонії та нирковокам'яній хворобі.
Як доглядати за горобиною?
Посадка й догляд за горобиною Освітлення: яскраве сонячне світло. Ґрунт: родючий, добре дренований, середньо- або легкосуглинистий. Полив: обов'язковий і частий після посадки, щорічно на початку вегетації, за 2-3 тижні до збору врожаю, через 2-3 тижні після збору. Витрата води – 2-3 відра на одне дерево. Кеш
Коли червоніє горобина?
Вересень-жовтень — час заготівлі ягід горобини. Збирати ягоди необхідно до настання заморозків, так як під впливом мінусових температур вони втрачають свої лікувальні властивості.
Горобина — Вікіпедія
Коренева система у більшості представників роду поверхня. Росте на різноманітних ґрунтах. Світлолюбива, але витримує деяке затінення. Росте до 200—300 років, починає квітнути і плодоносити з 10-ти річного віку, а плодові сорти — навіть з 4–5 років. [2] Горобина — цінна плодова, …