Апетитний м'ясний фарш, загорнутий у соковите капустяне листя, — одна з найколоритніших страв української національної кухні. Завдяки духмяним спеціям, овочевій заправці та пікантному сметанно-томатному соусу смак голубців — яскравий і пряний, а колір — надзвичайно привабливий.
Звідки родом голубці?
ГолубціРедагувати
Голубці із молодої капусти з гречкою та м'ясом | |
---|---|
Тип | Друга страва |
Походження | Українська кухня Російська кухня Молдовська кухня Турецька кухня Вірменська кухня |
Час приготування | 60 хвилин — 2 години 0 хв. |
Яка країна придумала голубці?
Деякі кухарі батьківщиною голубців вважають сонячну Туреччину, де готується традиційна долма — м'ясо та рис, загорнуті у виноградне листя. А китайці запевняють, що голубці і роли — брати-близнюки, і саме в цій країні з'явився рецепт начинки в оболонці. Кеш
Як ще називають голубці?
Вийшли відомі нам голубці, які в той час ще носили назву "долма". Російська ж назва "голубці" з'явилася в XVIII – на початку XIX ст., коли значний вплив отримала французька кухня. Тоді популярною була страва з голубів, засмажених цілими на решітці. Страву так і називали – "голуби". Кеш
Голубці — Вікіпедія
Голубці — страва української кухні, також притаманна кухні Східної Європи та Середнього Сходу. Є об’єктом нематеріальної культурної спадщини України. Страва готується з листя свіжої чи кислої капусти та начинки з м’яса, рису чи гречки, кукурудзяних чи пшоняних круп, картоплі, квасолі, …