Досушувати часник (близько 5-10 діб) слід під навісом, який добре провітрюється. Коли часникові стебла стануть сухими, то їх треба зрізати, на відстані 5-6 сантиметрів від головок. Після цього, часник необхідно помістити тонким шаром в дірчасті ящики та помістити на зберігання в місце, де сухо та прохолодно.
Де краще зберігати часник?
Не складайте багато часнику в один мішок, краще використати більше менших за розміром. Так він буде краще провітрюватися. Такі мішечки потрібно зберігати у сухих темних приміщеннях з температурою не більше 15-18 градусів. Термін такого зберігання – приблизно 2-3 місяці.
Що робити з часником після викопування?
Після викопування часнику, його потрібно правильно просушити. Найкраще робити це на свіжому повітрі. Розклади часник на тканині або на столі на сонці. Витримай 5-8 годин.
Як правильно зберігати часник на зиму?
Тару з часником краще розташувати на дверцятах холодильника. У холодильнику чи в морозилці також можна зберігати почищені зубчики часнику, залиті олією. Зубчики вкладають у стерилізовані банки, заливають олією так, щоб вона повністю покривала часник, і щільно закривають кришкою.
Як правильно сушити часник на зиму — корисні поради дачник…