Чому житній хліб кришиться?

Відсутність або нестача солі в тесті веде до зниженої еластичності м'якуша через те, що недостатньо набухають білки.. В результаті такий хліб після випічки кришиться.

Виправити ситуацію можна так: додати до хліба яйце, тісто стане еластичним і менше кришиться.

Як результат відзначу, що основними причинами підривів кірки в непотрібних місцях є різниця в температурах і нестача зволоження на перших етапах випічки, ну і недостатня вистоювання.

Чому дріжджовий хліб більше кришиться Він розтяжний, більш вологий, ніж м'якуш дріжджового хліба, в ньому дійсно в міру зберігання зберігається більше вологи, ніж у дріжджовому хлібі. Частково тому хліб на заквасці черствіє повільніше дріжджового і менше кришиться.

Related Post

Як правильно укладати спати новонародженого методом доктора КомаровськогоЯк правильно укладати спати новонародженого методом доктора Комаровського

Сон – це одна з найважливіших складових здоров'я та розвитку малюка. Саме під час сну організм дитини відновлюється і набирає сили для активного життя вдень, тому особливу увагу слід приділити

Що робити, якщо прийшла повістка до суду? Поради та інструкції для громадян УкраїниЩо робити, якщо прийшла повістка до суду? Поради та інструкції для громадян України

Повістка до суду може викликати тривогу та незручності для багатьох громадян України. Але важливо знати, що в такій ситуації необхідно діяти розумно та добре підготуватися. Тож, які поради та інструкції

Чому в огірків жовтіє нижнє листяЧому в огірків жовтіє нижнє листя

Причини, чому в огірків жовтіють краї листя Обережно, щоб не спалити рослину, обробіть огірки 1% бордоською рідиною. Нестача вологи. Сухе повітря та недостатнє поливання можуть призвести до пожовтіння та засихання