Тому тепличні гриби можна без побоювання вживати в їжу в сирому вигляді: додавати в салати, використовувати як начинку, або, за бажання, є як самостійне блюдо. При цьому не можна забувати про санітарно-гігієнічні правила обробки продуктів при приготуванні свіжих холодних закусок і салатів.
В складі сирих печериць багато вітамінів, вуглеводів, як у огірках, та кислот органічного походження, що позитивно впливають на кишкову флору. З цієї причини японці вважають печериці грибами, що продовжують життя – маїтаке.
Пам'ятайте, що не тільки сирі, але погано очищені, недоварені, недосмажені, НЕ просолені гриби можуть стати причиною отруєння. Незважаючи на високі харчові та смакові якості, гриби погано перетравлюються шлунком. Впоратися з такою їжею може лише абсолютно здоровий дорослий організм.