Якщо ви готуватимете м'ясо безпосередньо над вогнем, його смак вийде завдяки особливої хімічної реакції (реакції Майяра) більш пікантним. Впливатимуть на нього і соуси, приправи та інші інгредієнти, які ви використовуватимете. Те саме відбувається з овочами.
Смажити шашлик в місті можна, можливо тільки на спеціально відведених майданчиках, які обладнані для приготування їжі на вугіллі. Такі майданчики часто вже мають необхідне обладнання: протипожежний мангал, ящик для піску, урну для сміття, а також інформаційні щити з правилами знаходження на території.
Перевертайте м'ясоЯк тільки з'явиться рум'яна скоринка. Краще частіше, тоді нічого не підгорить. Шматкам середнього розміру вистачить 20-30 хвилин, щоб дійти готовності.