Що буде якщо їсти багато насіння?
Додамо, що вживання великої кількості насіння шкідливе при захворюваннях печінки та жовчного міхура. Також слід уникати цього продукту тим, хто хворіє на сечокам'яну або жовчокам'яну хворобу. Якщо з'їсти забагато насіння соняшника, може з'явитися нудота та здуття.
Чому не можна їсти насіння соняшника?
Вони свідчать, що зловживання насінням (щодня більше 100 грамів) може викликати надлишок натрію в організмі, що тягне, крім зайвої ваги, серцево-судинні захворювання, порушення роботи серця, панкреатит, виразку шлунку та інші серйозні неприємності зі здоров'ям.
Як висушити соняшник в домашніх умовах?
Соняшник на насіння сушать за температури теплоносія 50–55 °С для зерна з вологістю нижчою за 14%, 46–50 °С — для зерна вологістю 14–20% і не вищою як 43–45 °С — для зерна вологістю понад 20%. Таке сушіння є оптимальним для збереження всіх властивостей насіння й утворення сприятливих для тривалого зберігання умов.
Шкода смажених насіннячок
Чим корисні смажене насіння соняшника Незважаючи на такий багатий і цінний хімічний склад, для організму людини ядра насіння соняшнику можуть нести як користь, так і шкоду.