Зелену пророслу картоплю в їжу використовувати не можна. Вони особливо небезпечні для здоров'я і можуть спровокувати важке отруєння. Що стосується інших плодів з паростками, то найбільша кількість отруйного соланіну накопичується у шкірці і у так званих "очках".27 лют. 2023 р.
Що робити якщо картопля проросла?
Якщо бульби проросли, але все ще залишаються твердими, без зморшок, а самі паростки маленькі, їх можна готувати і вживати в їжу. Лише не забудьте відрізати пророслі та м'які частини. Кеш
Чому не можна їсти зелену картошку?
Соланін може викликати сильне отруєння людського організму. І практично ніяка обробка його не руйнує. Тому ні в якому разі не можна їсти позеленілу картоплю.
Що робити щоб картопля не проростала?
При зберіганні картоплі в засіках засипайте її не вище, ніж на 1,5 метра. А щоб картопля не проростала, рекомендується покласти до ящика кілька яблук.
Чим небезпечна проросла картопля: чи можна її їсти
Картопля, яка проросла, небезпечна для здоров’я. Вчені відповіли, чим може загрожувати отруєння токсинами, які утворюють в картоплі – читайте на Корисно